ZANIMLJIV DODATAK TRPEZI: Slani puding od jogurta i želatina
Slani puding od jogurta i želatina se sprema brzo i jednostavno, a osim savšenog laganog ukusa mami i svojim neobičnim izgledom. Odličan je dodatak za praznične trpeze.
Potrebn sastojci:
- 600 mililitara jogurta
- 150 grama šunke
- 300 grama majoneza
- 80 grama želatina
- jedna kašičica soli
- 2 kisela krastavčića
- 100 grama kačkavalja
- dve obarene šargarepe
- dva kuvana jaja
- malo peršuna
Jogurt sipati u šerpu i blago zagrejati na tihoj vatri. Dodati želatin i mutiti mikserom par minuta. Skloniti sa vruće ringle, posoliti i dodati majonez, zatim još malo mutiti.
U kalup slagati, malo masu sa jogurtom, zatim dodati jedan od sastojaka, pa ponoviti masu, drugi sastojak i tako do kraja.
Silikonski kalup oblika po izboru staviti da se hladi par sati. Nakon toga servirati.
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)