OSLIĆ PEČEN U RERNI: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept
Oslić pečen u rerni je zdrav, ukusan i jednostavan obrok koji uz aromatične začine i sočan sos postaje pravo gastronomsko uživanje.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 5 komada oslića
- So i biber po ukusu
- Mešavina začina za ribu (po izboru)
- 2 kašike biljnog ulja
- 1 veliki crni luk
- 2 velika paradajza
Za sos:
- 50 g rastopljenog putera
- 2 čena belog luka (sitno seckana ili izgnječena)
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica sušenog peršuna
Priprema:
Oslić je jedna od najcenjenijih riba zbog svoje blage arome, sočne teksture i lake pripreme. Ovaj recept donosi savršen spoj jednostavnih začina koji naglašavaju njegov prirodni ukus, dok ga sočni paradajz i luk obogaćuju dodatnim slojevima slasti. Idealno jelo za laganu večeru ili porodični ručak, uz minimalan trud i maksimalan užitak.
Posolite očišćenu ribu, pospite biberom i začinima po ukusu. Premažite je biljnim uljem i ostavite da odstoji 15–20 minuta kako bi upila začine. Luk isecite na kolutove, a paradajz na kriške.
U manjoj posudi rastopite puter, dodajte beli luk, kurkumu i sušeni peršun. Dobro promešajte i ostavite sa strane.
Zagrejte rernu na 200°C. Na pleh obložen pek papirom (koji ste prethodno blago nakvasili vodom) poređajte kolutove luka i kriške paradajza. Preko povrća stavite oslić i prelijte pripremljenim sosom od putera i začina. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni 30–35 minuta. Nakon pečenja, pažljivo uklonite foliju i po želji kratko zapecite ribu još nekoliko minuta kako bi dobila blagu hrskavu koricu. Poslužite toplo.
(stvarukusa)
Preporučujemo
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
JOVANIN NOVI DEČKO: Sportista, biznismen, sin jugoslovenskog rekordera (FOTO)
VODITELjKA Jovana Jeremić već neko vreme uživa u ljubavi sa bokserom Milošem Stojanovićem Tigrom, sinom jugoslovenskog kikboksera Gidre koji je postavio svetski rekorder.
04. 12. 2025. u 12:31
Komentari (0)