AROMATIČNA I LAGANA: Pasta u hladnom sosu od svežeg paradajza

Tatjana Marković

15. 07. 2024. u 07:00

Pasta sa hladnim sosom od svežeg paradajza je aromatična i lagana, obožavaćete je.

АРОМАТИЧНА И ЛАГАНА: Паста у хладном сосу од свежег парадајза

Foto Shutterstock

Sastojci:

200 g špageta

1 crvena ljuta paprika, sitno iseckana
2 ljutike, sitno iseckane
1 kašika maslinovog ulja
korica 1 limuna, izrendana
1 kašika crvenog vinskog sirćeta
2 kašičice šećera
300 g paradajza, isečenog na kockice
125 g mocarele, isečene na komade
šaka listova bosiljka, za posluživanje

Recept za pastu sa svežim paradajz-sosom:

Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu stavite ljutu papriku, ljutiku, ulje, limunovu koricu, sirće, šećer i paradajz u blender. Ubacite morsku so i sveže mleveni crni biber i sve zajedno izblendirajte.

Ocedite testeninu i pomešajte sa paradajz sosom i mocarelom. Preko toga pospite bosiljak i odmah servirajte.

(Stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Snaga zajedništva i solidarnosti