AROMATIČNA I LAGANA: Pasta u hladnom sosu od svežeg paradajza
Pasta sa hladnim sosom od svežeg paradajza je aromatična i lagana, obožavaćete je.
Foto Shutterstock
Sastojci:
200 g špageta
2 ljutike, sitno iseckane
1 kašika maslinovog ulja
korica 1 limuna, izrendana
1 kašika crvenog vinskog sirćeta
2 kašičice šećera
300 g paradajza, isečenog na kockice
125 g mocarele, isečene na komade
šaka listova bosiljka, za posluživanje
Recept za pastu sa svežim paradajz-sosom:
Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu stavite ljutu papriku, ljutiku, ulje, limunovu koricu, sirće, šećer i paradajz u blender. Ubacite morsku so i sveže mleveni crni biber i sve zajedno izblendirajte.
Ocedite testeninu i pomešajte sa paradajz sosom i mocarelom. Preko toga pospite bosiljak i odmah servirajte.
(Stvar ukusa)
NEVEROVATNO OTKRIĆE U RUMUNIJI: Koristila kamen kao držač za vrata, ispostavilo se da vredi milion evra
KAŽU da je nečije smeće nečije blago, ali komad „kamena“ koji je decenijama držao vrata otvorenim predstavlja blago po gotovo svačijim standardima.
09. 12. 2025. u 16:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)