5 IDEJA ZA 5 BRZIH OBROKA OD PONEDELJKA DO PETKA: Kad dođete s posla i raspremite se - ručak već gotov

Novosti online

30. 10. 2023. u 12:50

IDEJA za ručak je skoro pola spremljenog obroka, a mi vam ovog ponedeljka donosimo čak 5 ideja za svaki dan radne nedelje.

5 ИДЕЈА ЗА 5 БРЗИХ ОБРОКА ОД ПОНЕДЕЉКА ДО ПЕТКА: Кад дођете с посла и распремите се - ручак већ готов

Foto: Free Images Pixabay

 U slučaju da postite, sreda i petak su recepti koji se pridržavaju pravila posta.

Foto: Free Images Pixabay

Ponedeljak - Špageti u belom sosu

Potrebno:

Pakovanje špageta

300 grama slaninice
1 pavlaka za kuvanje
3 čena belog luka

Priprema:

Skuvajte šapagete, a u tiganju propržite sitno seckanu slaninu i dodajte 3 čena belog luka. Dodajte pavlaku za kuvanje, pa promešajte sve. Sos dodajte u skuvane i proceđene špagete i poslužite toplo.

 

Foto: Free Images Pixabay

Utorak - Potaž

Potrebno:

1 glavica crnog luka

1 šargarepa
2 krompira
1 tikvica
mleko
so i biber
mirođija

Priprema:

U šerpi prodinstajte malo crnog luka, a potom dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu i krompir i tikvice. Nalijte vodu i da povrće ogrezne pa skuvajte. Izmiksajte sve štapnim mikserom i dodajte mleko, toliko da postignete odgovarajuću gustinu potaža. Dodajte svežu mirođiju i pustite da proključa čorba. Poslužite uz kiselu pavlaku.

 

Foto: Free Images Pixabay

Sreda - Skuša na "žaru"

Potrebno je:

4 skuše

so i biber
1 limun
500 grama krompira
1 glavica crnog luka
Ulje, sirće

Priprema:

Skuši isecite glavu i odstranite kičmu tako da dobijete jedan veliki riblji file. Posolite sa svake strane pa pržite ribu na zagrejanom tiganju, na malo ulja dok se ne uhvati zlatna korica. Dok pržite ribu, skuvajte krompir. Kuvan krompir začinite i dodajte mu glavicu crnog luka. Poslužite krompir salatu zajedno sa reš pečenom skušom. Dekorišite limunom.

 

Četvrtak - Pica makaroni

Potrebno:

Pakovanje makarona

200 grama izrendane šunke
4 rendana kornišona
100 grama tvrđeg sira
1,5 čaše kisele pavlake
kačkavalj
so i origano
malo slanine
malo kečapa

Priprema:

Makarone skuvajte pa izmešajte sa rendanim kačkavaljem, šunkom, slaninom, tvrdim sirom, pavlakom i začinima. Sve zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa.

Foto: Shutterstock

Petak - Rižoto sa povrćem

Potrebno:

200 g kukuruza šećerca,

200 g pirinča,

200 g graška,

1 glavica luka,

2 šargarepe,

susam po želji,

ulje,

so, biber, peršun.

Priprema:

U dublju šerpu izdinstajte luk i šargarepu koje ste narendali a zatim dodajte ostalo povrće. Posolite i stavite malo bibera a onda nalijte vode (oko 1,5l) i pustite da se povrće skuva. Pirinač dobro operite i dodajte ga skoro kuvanom povrću. Pustite da sve vri 5 minuta, a onda poklopite šerpu i sklonite je sa ringle. Dodajte prepečeni susam.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar