TURLI TAVA: Staro tursko jelo koje se sprema u tiganju - obrok pun mesa i raznog povrća, savršeno

Novosti online

15. 09. 2023. u 13:12

Turska kuhinja je veoma bliska našoj, a ovo jelo je savršena ideja za ručak za danas.

ТУРЛИ ТАВА: Старо турско јело које се спрема у тигању - оброк пун меса и разног поврћа, савршено

Foto: Jutjub/Printskrin/ Cooking Time

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 400 grama jagnjetine
  • 1 pakovanje pečuraka
  • 2 paradajza (iseckanih na kockice)
  • 3 paprike (iseckane na kockice)
  • 1 luk (iseckan)
  • 1 činijica čedar sira
  • 1 kašika paradajz paste
  • maslinovo ulje
  • so, biber, timijan, kim, po ukusu

Uputstvo:

U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje, onda dodajte krompir isečen na kockice. Pržite ga dok dobijete zlatnu boju. Izvadite i ostavite sa strane.

U drugi tiganj dodajte jagnjeće meso, pa ga pržite dok porumeni sa svih strana. Dodajte seckan crni luk, a onda i paradajz i paradajz pastu i paprike. Zatim dodajte začine u tiganj sa mesom, a potom i pečurke. Kada se meso i povrće ukrčkaju, dodajte pržen krompir, a onda i sir. Pospite peršunom i poslužite.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)