NAJBRŽI i najukusniji ručak kad nemate vremena: zapečene makarone sa sirom

Novosti online

14. 06. 2023. u 17:11

PASTA je najbolji prijatelj svake domaćice u toku radne nedelje, jer je brz i jednostavan ručak fantastičnog ukusa

НАЈБРЖИ и најукуснији ручак кад немате времена: запечене макароне са сиром

Foto: Shutterstock

MAKARONE SA SIROM - sastojci: 

pola pakovanja testenine (za dvoje)

100 gr feta sira
1/2 šolje grčkog jogurta
2-3 kašike krem sira
po kašičica: nane, origana, peršuna (opciono)
maslinovo ulje, so, biber
1 veći iseckan crni luk
1 iseckana ljuta paprika
1/4 šolje seckanih maslina (opciono)

MAKARONE SA SIROM - priprema: 

1) Ugrejte rernu na 180 stepeni.

2) Skuvajte pastu prema uputstvima sa pakovanja.

3) Na tiganju propržite luk i papriku na maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodajte nanu, origano, peršun, masline i propržite još 1-2 min.

4) U činiji umešajte fetu sa jogurtom i krem sirom dok ne postane kremasto. Dodajte malo bibera.

5) Kad testenina prokuva, ocedite je i vratite u lonac, pa dodajte kuvano povrće i ostatak maslinovog ulja. Dodajte sos od sira i dobro promešajte. Po vrhu možete posuti malu količinu suvog sira kao što je parmezan.

6) Sipajte u tepsiju i pecite u rerni oko 20 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK ZA ŠOKOM: Novak Đoković ne može da veruje šta mu se sve dešava