NAPRAVITE PIKANTNO JELO OD PREOSTALIH KUVANIH JAJA: Predlažemo vam recept sa kuvanim jajima kakav do sada niste probali
Ako vam je dosadila salata od kuvanih jaja, ili stavljanje jaja u sendviče, isprobajte ovaj recept koji potiče iz Indije. Kuvana jaja u kombinaciji sa aromatičnim začinima i sosom od paradajza su pun pogodak za sve koji vole ukusnu, začinjenu hranu!
Sastojci:
- 5 tvrdo kuvanih jaja
- 2 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 komad đumbira veličine palca
- Ljuta tucana paprika
- Kašičica kurkume
- Kašičica kumina
- Ulje
- So i biber
Priprema:
U blender stavite očišćen i iseckan luk, beli luk i paradajz. Dodajte oljušten i izrendan đumbir. Usitnite 20-30 sekundi dok ne dobijete gust sos. Odložite ga sa strane.
Kuvana jaja oljuštite i presecite uzduž napola. Zagrejte ulje u tiganju sa debelim dnom, na srednjoj vatri.
U tiganju najpre propržite suve začine, dodajte so i biber, pa položite jaja presečenom stranom nadole. Propržite dva minuta, pa zalijte sosom. Pojačajte vatru i pustite da se krčka još pet minuta, pažljivo mešajte tako da sos uspe da uđe i ispod jaja, potom ohladite dva minuta i poslužite toplo.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Ukusna, sočna, niko ne može da joj odoli
01. 05. 2024. u 09:00
IDEALNA POSLAASTICA ZA SUTRAŠNjI ĐURĐEVDAN: Domaći išleri - Tope se u ustima
05. 05. 2024. u 15:00
RAJ NA ZEMLjI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima
ŽELITE odmor koji će ispuniti vaša visoka očekivanja? Imamo rešenje za vas! Zamislite mesto gde se istorija susreće sa beskrajnom lepotom prirode, gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a kristalno čisto more poziva na potpuno opuštanje…
26. 05. 2024. u 16:00 >> 16:00
„ŽOGO BONITO“ ZA MALOG OGIJA: „Dečak leptir“ nastavlja borbu uz podršku heroja iz Superlige humanosti
FONDACIJA Mozzart za svaki pogodak u domaćem prvenstvu izdvaja 10.000 dinara, a najbolji igrač aprila Vinisijus Melo usmerio humanitarni fond za lečenje Ognjena Bojkovića
24. 05. 2024. u 16:00
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)