SLATKE ROLNICE OD CRVENOG VOĆA: Za slatki početak dana - Mekane i ukusne, nećete prestati da ih jedete
Domaćice često nemaju mnogo ideja šta da naprave za doručak ili večeru i zadovolje ukućane.
Ipak, recept za rolnice sa jagodama ili crvenim voćem odmah će usvojiti, ali i prvom prilikom napraviti ovu magiju ukusa.
Sastojci:
- za testo:
- 1 komad kvasca
- 1 šolja mlake vode
- 150 g putera
- 1 šolja šećera
- 200 g brašna
- 2 jaja
- malo soli
- 2 šolje vrele vode
- za nadev:
- 100 g putera
- 50 g smeđeg šećera
- 3 šolje crvenog voća (zamrznutog)
- rendana korica jednog limuna
- 1 kašičica gustina
Priprema:
Komad kvasca otopite u čaši tople vode, promešajte i ostavite oko pet minuta da se kvasac aktivira.
U drugoj činiji sipajte vrelu vodu, dodajte šećer i so pa kratko mutite. Ostavite da se ohladi. Potom sipajte polovinu količine brašna i mešajte špatulom dok ne dobijete glatko testo. Dodajte odstojali kvasac i rukom mesite dok se sve ne sjedini, a onda ubacite dva umućena jaja.
Kada ste sve to lepo umutili, onda dodajte i preostalo brašno i mutite mikserom još oko dva minuta. Vodite računa da imate odgovarajuću mutilicu na mikseru za testo.
Izvadite testo iz činije i mesite ga rukom na radnoj površini. Ako vam je testo još lepljivo, dodajte još brašna sve dok ne postane glatko. Vratite testo u podmazanu činiju i pokrijte krpom pa ostavite na toplom oko 30 minuta da se testo podigne.
U činiju pomešajte otopljeno voće, limunovu koricu i gustin pa promešajte.
Posle toga vremena, testo podelite na dva dela i na pobrašnjenoj površini razvaljajte testom prvo jedno pa drugo u pravougaoni oblik. Prvo nanesite otopljeni puter, pospite malo smeđi šećer i polovinu smese sa voćem. Nežno umotajte testo u dugu rolnu pa isecite na komade željene veličine.
Ređajte ih u podmazan pleh i ponovite sve i sa drugom polovinom testa i smesa.
Rolnice u plehu ostavite još oko sat vremena da se udvostruče pa ih onda pecite oko pola sata na 180 stepeni ili dok ne porumene. Unustrašnjost rolnica će biti mekana ali ne i gnjecava. Kada budu gotove, ostavite ih u plehu da se ohlade.
Možete napraviti glazuru i preliti preko rolnica.
(Ona)
Preporučujemo
PUNjENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
06. 03. 2024. u 16:19
PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)