ODLIČNE ZA UŽINU ILI VEČERU, MOŽETE DA STAVITE SLANI MEKANI SIR: Palačinke od spanaća filovane sirom

Novosti online

02. 02. 2024. u 13:00

PALAČINKE od spanaća filovane sirom su najbolja opcija slanih palačinki, koje pored toga i izgledaju neobično zbog zelene boje koju im daje spanać.

ОДЛИЧНЕ ЗА УЖИНУ ИЛИ ВЕЧЕРУ, МОЖЕТЕ ДА СТАВИТЕ СЛАНИ МЕКАНИ СИР: Палачинке од спанаћа филоване сиром

Foto Shutterstock

Za palačinke od spanaća možete brzinski da potopite spanać u ključalu vodu i tako blanširanog da ga sitno iseckate. Ili ga izmiksirajte u blenderu sa drugim sastojcima.

Sastojci:

* 120 g običnog brašna

* prstohvat soli
* 280 ml punomasnog mleka
* 50 g seckanih listova bebi spanaća
* kašika putera
* 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
* 200 g mekanog belog sira

Recept za palačinke od spanaća filovane sirom:

 Korak 1: 

Napravite smesu za palačinke:

Za palačinke od spanaća filovane sirom prvo napravite testo za palačinke, stavite brašno, prstohvat soli, jaje, mleko i spanać u blender i umutite dok smesa ne postane glatka. Pokrijte i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta.

 Korak 2: 

Pecite palačinke:

Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte komadić putera da se istopi. Dodajte šestinu testa za palačinke, vrteći tiganj da biste napravili tanku, ujednačenu palačinku. Stavite palačinku na tanjir i ponovite postupak sa ostatkom smese.

 Korak 3: 

Nafilujte palačinke:

Kada su pečene, palačinke nafilujte mekanim belim sirom i servirajte. Uživajte u palačinkama od spanaća filovanim sirom!

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja