DODAJTE JEDAN SASTOJAK U TESTO I VAŠE PECIVO ĆE BITI SVEŽE DANIMA: Jeftin je, a većina ga već ima u kuhinji

Novosti online

05. 09. 2023. u 11:29

Sastojak koji svi uglavnom imaju u kuhinji učiniće da vaše pecivo bude sveže i mekano danima. Napraviti najbolje testo nije složen proces, ali se mora poštovati, kako bi rezultat bio dobar.

ДОДАЈТЕ ЈЕДАН САСТОЈАК У ТЕСТО И ВАШЕ ПЕЦИВО ЋЕ БИТИ СВЕЖЕ ДАНИМА: Јефтин је, а већина га већ има у кухињи

Foto: Jutjub/Printskrin/ Cookrate - Dough Recipes

Važno je da svi sastojci za testo imaju pre mešenja sobnu temperaturu, zato ih bar sat pre početka rada stavite na radnu dasku. Ako koristite suvi kvasac, odmah ga pomešajte sa brašnom i svim ostalim dodacima za testo.

Sigurno da većina domaćica ima svoje cake kako da joj testo baš svaki put uspe, ali jedan trik omogućiće da pecivo koje napravite bude sveže i po nekoliko dana. Nije važno da li mesite kiflice, hleb ili lepinje dovoljno je da samo dodate jedan sastojak. U pitanju je skrob koji pomaže kod svih vrsta testa. Ukoliko njega dodate u testo, ono će biti prozračnije, a pecivo ukusnije i svežije. Ono što je bitno da uradite je da pomešate skrob sa brašnom, pa da tako dodate u testo, a ne da ga dodajete sa nekim drugim sastojcima.

Razmera je sledeća - na 4 šolje brašna ide 1 kašika skroba. Testo nakon toga pripremajte po uobičajenom receptu i ostavljate ga da naraste kao i inače.

(Kurir Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)