NAJBOLJI RECEPT ZA TESTO ZA PICU: Lako se pravi, a još brže jede
UMESTO da kupujete testo za picu u prodavnici, možete da napravite domaće kod kuće i ukus će biti fantastičan.
Evo jednostavnog recepta za testo za picu:
Sastojci:
Za testo:
2 ½ šolje (oko 300 grama) brašna
1 kašika šećera
1 supena kašika maslinovog ulja
1 šolja tople vode (oko 240 ml)
Uputstvo:
U maloj činiji pomešajte toplu vodu, suvi kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se ne stvori pena na površini. To znači da je kvasac aktivan i spreman za upotrebu.
Priprema testa
U većoj činiji pomešajte brašno i so. Dodajte aktivirani kvasac i maslinovo ulje. Počnite mešati sastojke kašikom dok se ne formira grudvasta masa.
Prebacite testo na čistu, blago pobrašnjenu radnu površinu. Mesite testo 8-10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Dodajte više brašna po potrebi ako je testo previše lepljivo.
Vratite testo u činiju, premažite ga malo maslinovim uljem i pokrijte krpom ili folijom. Ostavite ga da odstoji na toplom mestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči u veličini.
Oblikovanje pice
Premažite pleh za picu ili tiganj za picu maslinovim uljem i pospite ga brašnom. Prebacite testo na pleh i koristite ruke da ga razvučete u obliku pice po želji.
Pokrijte pleh sa testom krpom i ostavite da odstoji još 15-20 minuta.
Pečenje
U međuvremenu, zagrejte rernu na 220°C . Nakon drugog dizanja, dodajte omiljeni sos, sir i nadev po izboru na testo.
Pecite picu u unapred zagrejanoj rerni 12-15 minuta, ili dok korica ne postane zlatno smeđa, a sir se rastopi i dobije lepu zlatnosmeđu boju.
Izvadite picu iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja.
(Informer)
BONUS VIDEO:
PO OVOME STE POZNATI U CELOM SVETU: Bajaga na "Roštiljadi" priznao da srpski rok još uvek živi
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00
ZNAČENjE IMENA SRPSKIH PRINCEZA: Preplitanje simbolike i istorije
23. 08. 2023. u 20:06 >> 20:07
POVLAČI SE VAKCINA PROTIV KOVIDA 19: "Može da izazove retke i opasne nuspojave"
BRITANSKO-švedska farmaceutska kompanija Astrazeneka saopštila je da povlači svoju vakcinu protiv kovida 19 nekoliko meseci nakon što je na londonskom sudu priznala da ova vakcina može da izazove retke i opasne nuspojave.
08. 05. 2024. u 08:41
MAKRONU SE OVE REČI NEĆE DOPASTI: "Bićete zbrisani sa lica zemlje ako pošaljete trupe u Ukrajinu..."
AKO Francuska bude poslala trupe u Ukrajinu, Rusija će ih uništiti i pogoditi francuske ciljeve u Rumuniji, rekao je bivši obaveštajac Vojske SAD Skot Riter tokom intervjua za Jutjub kanal "Džadžing fridom".
08. 05. 2024. u 08:29
PETA DECENIJA I ČETVRTO DETE: Naša pevačica trudna - objavila fotografiju stomaka (FOTO)
PEVAČICA je po četvrti put u blagoslovenom stanju.
07. 05. 2024. u 13:31
Komentari (0)