UKUSAN HELJDA ROLAT: Zdrav doručak za koji treba da odvojite samo 10 minuta (FOTO/VIDEO)

Novosti online

25. 03. 2023. u 09:00

ZA HELjDA rolat vam ne treba mnogo vremena

УКУСАН ХЕЉДА РОЛАТ: Здрав доручак за који треба да одвојите само 10 минута (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Instagram/ kuvarice_manje_zbori

U danu koji tako brzo prođe malo nam vremena ostaje za pripremu hrane. Postupak pripreme ovog heljda rolata traje kratko. Odvojite desetak minuta za pripremu, a ostatak vremena prepustitie rerni. Odlične za doručak, a možete ih poneti i na posao. 

Na instagram profilu Kuvarice_manje_zbori možete naći odlične recepte, a mi smo se ovog jutra odlučili za sledeći:

Heljda rolat - sastojci:

500 gr kora za pitu

300 gr sira
400 gr pečurki
1/2 praziluka
1 čaša (čaša od 2dcl) jogurta
1 čaša ulja
1 čaša heljdinog brašna.
4 jaja
1 prašak za pecivo

Heljda rolat - priprema:

Umutite jaja dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ostavite sa strane jer tom smesom premazujete kore.

Praziluk iseckajte i pržite na malo ulja, ubacite pečurke i pržite dok tečnost ne ispari zatim dodajte so, biber...

Kad se pečurke ohlade pomešajte ih sa sirom. Odvojite po 3 kore. Svaku koru premažite sa smesom od jaja i na treću koru koju ste premazali stavite fil pečuraka.

Krajeve kora presavijete ka unutra i urolate u rolat. Postupak ponavljate dok imate materijala, ako vam ostane smesa kojom ste premazivali kore, premažete je i preko pite na kraju. Pecite sve na 200 stepeni dok ne porumeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)