RECEPT JEDNOSTAVAN, A UKUS SAVRŠEN: Osvežavajuća salata od šargarepe postaće vaš omiljeni dodatak glavnim jelima!

Novosti online

29. 02. 2024. u 10:06

Jednostavan recept za ukus koji će prijati vašim nepcima... Pomešajte kuvanu šargarepu sa ova dva sastojka i dobićete najlepšu salatu na svetu.

РЕЦЕПТ ЈЕДНОСТАВАН, А УКУС САВРШЕН: Освежавајућа салата од шаргарепе постаће ваш омиљени додатак главним јелима!

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 1 kg šargarepe

* 5-6 čenova belog luka
* 2 kašike sitno isečenog peršuna
* sok od 2 limuna
* 3-4 kašike maslinovog ulja
* po ukusu soli i bibera

Priprema:

Očistiti šargarepu i iseći na kolutiće. Naliti vodom, dodati kašičicu soli i pustiti da provri. Kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati oko 15 minuta da šargarepa omekša, ali da se ne skuva potpuno. Procediti i staviti šargarepu u ledenu vodu. Ohlađenu šargarepu ocediti od viška vode i staviti na kuhinjski papir da je osušite.

Dok se šargarepa kuva, očistiti beli luk i iseckati što sitnije možete. Staviti u jednu posudu. Peršun oprati, pa i njega sitno iseckati i dodati belom luku. Iscediti sok iz limuna, dodati so, biber i maslinovo ulje i umutiti sve zajedno sa žicom za mućenje.

Osušene šargarepe staviti u veću posudu sa poklopcem, preliti mešavinom limuna i ulja, sve dobro promešati i ostaviti, najbolje preko noći, na hladnom mestu. Pre upotrebe dobro protresti ili promešati i poslužiti.

Napomena: Veoma je važno da vam šargarepa bude potpuno hladna pre nego što prelijete sa prelivom.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu