STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: Jedan trik čini da budu mekane kao pamuk

Novosti online

14. 08. 2023. u 08:00

Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.

СТАРИ БАКИН РЕЦЕПТ ЗА МЕКИКЕ, БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА: Један трик чини да буду мекане као памук

Foto jutjub / Printskrin

Sastojci:

  • 400 ml mlake vode
  • 10 g suvog kvasca
  • 500 g pšeničnog belog brašna
  • kašičica soli
  • ulje

Priprema:

U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i dobro promešati. Ostaviti kvasac sa strane, pa u dublju činiju sipati brašno, dodati so, pa promešati, a zatim dodati razmućeni kvasac. Umesiti testo i dobro ga izraditi varjačom. Prekriti ga plastičnom folijom i ostaviti 10-ak minuta da odstoji, a zatim ponovo premesiti teso i prekriti ga folijom i ostaviti da odstoji oko pola sata.

Sipati ulje u tiganj i ostaviti da se zagreje. U ulje stavite jednu čačkalicu (to je trik, kako ono ne bi pregorelo). Podmazati ruke uljem, a zatim rukama formirati mekike i spuštati ih u tiganj da se prže. Pržiti ih oko 3-4 minuta sa obe strane dok ne porumene. Vaditi ih u tanjir obložen ubrusom.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!