NEMAČKA ODABRALA STRANU: Angela Merkel o ratu u Izraelu i razgovorima sa Hamasom

Novosti online

20. 05. 2021. u 16:05

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel istakla je pravo Izraela na samoodbranu ali je rekla da, u svrhu poticanja primirja, svakako treba razgovarati i s palestinskom organizacijom Hamas, koja je na vlasti u pojasu Gaze.

НЕМАЧКА ОДАБРАЛА СТРАНУ: Ангела Меркел о рату у Израелу и разговорима са Хамасом

Foto: EPA/ilustracija

- Naravno da i Hamas u nekom obliku mora biti uključen u razgovore, bez njih nema primirja - rekla je Angela Merkel u Kelnu. Ona je rekla kako Evropska unija kroz transatlantsku saradnju želi pomoći da se stvori situacija koja bi omogućila primirje.

Nemačka podržava Izrael

Merkel je rekla da su Egipat i ostale arapske zemlje važne u ovom procesu zbog toga što raspolažu odgovarajućim kanalima preko kojih je moguće ostvariti kontakt s Hamasom, kog EU tretira kao terorističku organizaciju. Ona je međutim još jednom istakla pravo Izraela na samoodbranu.

- Mi čvrsto podržavamo pravo Izraela na samoodbranu. I ispravno je što se Izrael snažno brani od napada - rekla je nemačka kancelarka koja je u isto vreme napala i antisemitske ispade tokom protesta prethodnih dana.

- Kada se protestuje ispred sinagoga, kada se spaljuju zastave i kada se jasno daje do znanja da se ne radi o političkom protestu, nego o Jevrejima uopšteno, onda tu nema mesta za tolerisanje - rekla je Angela Merkel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!