AMERIKA ODGOVORILA IZRAEL: Neće krenuti u kopnenu operaciju u Pojasu Gaze

Novosti onlajn

19. 05. 2021. u 09:01

SAD su odgovorile Izrael od kopnene operacije u Pojasu Gaze, piše "Politiko", pozivajući se na izvore u Beloj kući.

АМЕРИКА ОДГОВОРИЛА ИЗРАЕЛ: Неће кренути у копнену операцију у Појасу Газе

Foto: Tanjug/AP

Predstavnici američke administracije su u privatnom razgovoru sa Benjaminom Netanijahuom pozvali izraelskog premijera da okonča vojnu operaciju protiv palestinskih radikalnih pokreta.

Izvori "Politika" su sigurni da je nakon ovog razgovora Netanijahu odustao od kopnene operacije i saopštio da će sukob uskoro biti završen.

Pored toga, SAD su, navodno, samostalno ubedile Egipat da zaključi sporazum sa obe zaraćene strane. Vašington je očekivao da se kriza završi u najkraćem roku, zato je i izabrao strategiju pritiska na Izrael i razgovore sa drugim mogućim posrednicima u pregovorima.

Kako javlja agencija AP, pozivajući se na neimenovane izvore, operacija Izraela u Gazi će se završiti u narednih nekoliko dana.

Prema njihovim podacima, predsednik Džo Bajden je u ponedeljak zatražio od rukovodstva Izraela da prekine napade na Pojas Gaze.

U administraciji SAD smatraju da u uslovima eskalacije vreme ne igra za Izrael i da je u njegovom interesu da prekinu operaciju.

Podsetimo, tokom noći više od 50 izraelskih aviona pogodilo je 40 podzemnih ciljeva Hamasa u Gazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA DOBRODOŠLA, ALI BEZ ŠEFA KREMLJA: Francuzi pozvali Moskvu da učestvuje u obeležavanju 80 godina iskrcavanja u Normandiji