PUTIN SE HITNO OGLASIO: Okončati nasilje u izraelsko-palestinskom sukobu!

Tanjug

18. 05. 2021. u 12:24

RUSKI predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na okončanje nasilja na obe strane u izraelsko-palestinskom sukobu, i na pronalaženje načina za rešavanje te situacije.

ПУТИН СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Окончати насиље у израелско-палестинском сукобу!

Foto AP

- Poslednjih dana bili smo svedoci oštre eskalacije na Srednjem istoku, i svi smo toga svesni i sa zabrinutošću pratimo razvoj situacije u tom regionu - izjavio je Putin na ceremoniji primanja akreditiva stranih ambasadora, a prenosi ruska agencija Tass.

Predsednik Rusije je naveo da je izbijanje sukoba između Palestinaca i Izraelaca već rezultiralo velikim brojem civilnih žrtava, uključujući i decu.

Putin se osvrnuo i na situaciju u svetu, navodeći da urušavanje strukture kontrole naoružanja, terorističke aktivnosti i pitanja sajber bezbednosti, pored pandemije virusa korona, komplikuju globalnu situaciju.

- Nažalost, globalna situacija je i dalje nestabilna i nastavlja da se pogoršava. Uviđamo da pandemija korona virusa nije jedini razlog, iako je već nanela veliku štetu svima nama, odnoseći više miliona života i podstičući duboke promene u svim oblastima aktivnosti - istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, pitanje "urušavanja strukture kontrole naoružanja nije ništa manje alarmantno, terorizam se ponovo budi, dok je pitanje međunarodne sajber bezbednosti sve prisutnije".

Putin je, takođe, poručio da je zvanična Moskva spremna za interakciju sa svim zemljama i za izgradnju međusobno korisne saradnje na principima jednakosti i nemešanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom