ERDOGAN NAJAVIO: "Podržaćemo Palestince kao što smo podržali Azerbejdžan"

Novosti online

14. 05. 2021. u 16:35

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će njegova zemlja podržati Palestince u Jerusalimu isto tako odlučno kao što je to bio slučaj prilikom oslobađanja azerbejdžanskih okupiranih zemalja u Nagorno-Karabahu.

ЕРДОГАН НАЈАВИО: Подржаћемо Палестинце као што смо подржали Азербејџан

Foto: Presidential Press Service via AP, Pool/EPA

- Užasno smo besni zbog činjenice ugnjetavanja od strane terorističke države Izrael. Prešli su sve granice. Zaustaviti ih je dug celog čovečanstva - rekao je turski lider.

On je naglasio pritom da konflikt nije moguće rešiti bez učešća UN.

Takođe je naveo i da je u vezi sa konfliktom već razgovarao sa šefovima 19 država.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Denis

14.05.2021. 16:56

Арапи нек иду у Арабију, а Израел треба да помогне Курдима да остваре државу на свим територијама на којима живе.

alex roth

14.05.2021. 19:03

ko nije u stanju da shvati g-na erdogana treba da cita proteklu istoriju u vremenu krvave invazije balkanskih drzava kada su stotinama godina vrsili teroriaticko islamiziranje tadas njeg pravoslavnog naroda i vredno stvarali otimanjem dece janicarsku vojsku za dalja osva janja.mi u nemackoj i francuskoj imamo razne udare u tom pravcu,kao juce u frankfurtu gde su stotine ialamskih muskaraca zaposeii jedan deo u molitvi na kolenima i svemu sto je u tom slucaju obavezno.sa nasilnim poturcivanjem nije zavrseno,kao nekada sa katolicizira njem.nemam nista protiv neke religije ali ne u tome pravcu krsenja ljudskih prava i slobode.

bager

14.05.2021. 21:14

Ajmo sad jedan malo veci i duzi rat izmedju arapa i jevreja,,posle toga bice obadve strane spremne za diplomatske dogovore ,,jedn analiticar je i to predvideo ,,nece biti rata sa Ukrajinom ni na Balkanu ,,vec na Bliskom Istoku