BRITANSKA AUKCIJSKA KUĆA IMA NEOBIČNU PONUDU: Čerčilov opušak dostiže cenu od 1.200 funti

Novosti online

10. 05. 2021. u 15:46

Opušak cigare britanskog premijera Vinstona Čerčila koji je bacio tokom putovanja u Pariz 1947, a pokupio ga je jedan policajac, na aukciji bi mogao da bude prodat za 1.200 funti, objavila je britanska aukcijska kuća Belmans.

БРИТАНСКА АУКЦИЈСКА КУЋА ИМА НЕОБИЧНУ ПОНУДУ: Черчилов опушак достиже цену од 1.200 фунти

Depositphotos

Predmet će biti ponuđen na aukciji koja će se održati od 25. do 28. maja, a aukcijska kuća nudi i par satenskih papuča koje su nekada pripadale kraljici Viktoriji.

One su izrađene sredinom 19. veka, ukrašene su ručno izrađenim zlatnim nitima i "pod čekić" idu gotovo 202 godine od dana kraljičinog rođenja.     

 Iz Belmansa očekuju da bi papuče mogle postići cenu od 3.000 funti.

- Sumnjamo da bi se u domaćinstvu kraljice Viktorije naručilo više od jednog para satenskih papuča jer su vrlo osetljive i verovatno nisu previše puta obuvane - rekao je Džulijan Dinin, stručnjak iz Belmansa.

Kraljica Viktorija je papuče poklonila vojvotkinji od Saterlenda, koja je bila njena dama za odabir odeće i obuće.Ipak, najneobičniji predmet koji će se ponuditi na aukciji je opušak cigare Vinstona Čerčila.

Deda aktuelnog vlasnika, četrdesetih je godina bio policajac u Skotland Jardu. Dok je bio na dužnosti u Čerčilovoj pratnji, pokupio je odbačeni opušak koji je pred njim bacio predsednik i sačuvao ga.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!