KINESKI MEDIJI UPOZORAVAJU AMERIKU: Rusija i Kina su mnogo jače nego što je nekada bio „Varšavski savez“!

Novosti onlajn

09. 05. 2021. u 16:37

SJEDINJENE Američke Države su osuđene na neuspeh ako se Rusija i Kina udruže u „očajničkoj borbi sa neprijateljem“, piše „Global Tajms“.

КИНЕСКИ МЕДИЈИ УПОЗОРАВАЈУ АМЕРИКУ: Русија и Кина су много јаче него што је некада био „Варшавски савез“!

Foto: Pang Xinglei/Xinhua via AP

List podseća da nova administracija u Vašingtonu pokušava da okrene protiv Kine, ne samo Amerikance, već i zapadno društvo, i doprinosi rastu žarišta sukoba u svetu.

- SAD pokušavaju da formiraju fundamentalnu opoziciju svetskim trendovima, uz pomoć koje će moći nasilno da organizuju svetski poredak u kojem dominiraju zapadne države, bez Kine i Rusije - pišu mediji.

Međutim, Kinezi savetuju Vašingtonu „da ne igra stratešku igru sa vatrom“ i upozoravaju da su današnje snaga Rusije i Kine mnogo veće od onih koje je nekada imao „Varšavski savez“.

Moskva i Peking trenutno poštuju strateška ograničenja, ali, ako neka država poželi da im se suprotstavi, na podsticaj SAD, pretrpeće katastrofu.

- Strateško jedinstvo Kine i Rusije će, pre svega, biti usmereno protiv hegemonije Amerikanaca. Druge snage ne treba da se zanose i misle da će im SAD uvek čuvati leđa - objašnjavaju autori teksta.

U vezi s tim, oni pozivaju da se pokuša maksimalno izbalansirati odnose Pekinga i Vašingtona, i krenuti ka smanjenju konfrontacije sa Rusijom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)