PUTIN ZAGRMEO IZ MOSKVE: Nema oproštaja za one koji razmišljaju o agresivnim planovima! (FOTO)

Novosti online

09. 05. 2021. u 10:47

RUSIJA će odlučno štititi svoje nacionalne interese, nema oproštaja za one koji smišljaju agresivne planove, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom govora na Crvenom trgu, gde se održava Parada pobede povodom 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

ПУТИН ЗАГРМЕО ИЗ МОСКВЕ: Нема опроштаја за оне који размишљају о агресивним плановима! (ФОТО)

Foto: Tanjug AP

- Uvek ćemo pamtiti da je taj veličanstveni podvig učinio upravo sovjetski narod. U najtežem ratnom vremenu, u odlučujućim bitkama koje su odredile ishod borbe protiv fašizma, naš narod je bio sam, sam na mukotrpnom, herojskom i požrtvovnom putu do pobede - izjavio je predsednik Rusije.

Kako je rekao predsednik Rusije, nema oproštaja i opravdanja za one koji sprovode agresivne planove, antisemitizam i rusofobiju.

- Rat je doneo toliko nepodnošljivih iskušenja, tuge i suza da je to nemoguće zaboraviti. A nema oproštaja i opravdanja za one koji ponovo razmišljaju o agresivnim planovima. Skoro vek nas deli od događaja kada se u centru Evrope monstruozna nacistička zver drznula i dobila predatorsku snagu. Sve ciničnije su se čule parole o rasnoj i nacionalnoj nadmoći, antisemitizmu i rusofobiji. Sporazumi koji su za cilj imali da zaustave srljanje ka svetskom ratu lako su precrtani - rekao je Putin.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna