MELINDI 73 MILIJARDE $? Prema zakonu države Vašington, Gejtsovi dele imovinu pola-pola

V. M. P.

05. 05. 2021. u 22:53

MELINDA Frenč Gejts (56), američka humanitarka i dojučerašnja supruga osnivača "Majkrosofta" Bila Gejtsa (65), mogla bi, posle razvoda, da postane druga najbogatija žena na svetu, sa bogatstvom procenjenim na 73 milijarde dolara.

МЕЛИНДИ 73 МИЛИЈАРДЕ $? Према закону државе Вашингтон, Гејтсови деле имовину пола-пола

Foto EPA

Ispred nje bi bila samo Fransoaz Betankur Majers (67), vlasnica kozmetičke kompanije "Loreal", čije nasleđeno bogatstvo sada vredi oko 83 milijarde dolara.

U papirima za razvod koje je predala sudu okruga King u Sijetlu (država Vašington), Melinda je navela da je njen 27-godišnji brak sa multimilijarderom Bilom Gejtsom okončan i pozvala sud da podeli njihovo bogatstvo, koje je Blumbergov indeks milijardera procenio na 146 milijardi dolara. Kako Melinda i Bil pre venčanja 1994. nisu potpisali predbračni ugovor, prema zakonu države Vašington bivši supružnici dele imovinu pola-pola.

Gejts je trenutno rangiran kao četvrta najbogatija osoba na planeti, a možda bi i dalje bio najbogatiji da nije donirao 40 milijardi dolara Fondaciji "Bil i Melinda Gejts", koju je osnovala njegova supruga. Oboje su se obavezali da će polovinu bogatstva, nakon smrti, dati humanitarnim organizacijama. Njihova fondacija je vredna 50 milijardi dolara, a godišnje za javno zdravlje i razvoj daje oko pet milijardi. Gejtsovi su, takođe, najveći vlasnici poljoprivrednog zemljišta u SAD, da ne pominjemo niz fantastičnih kuća, flotu automobila, privatnih aviona i helikoptera, rukom ispisanu beležnicu Leonarda da Vinčija, vredne umetničke slike...

Pre nego što se odlučio na ženidbu, Bil je na tabli ispisao sve razloge za brak i protiv njega. Iako nije potpisao predbračni ugovor, Gejts je sa Melindom, pre venčanja na Havajima, imao bizarni dogovor. Naime, nakon svadbe, on je svake godine provodio produženi vikend u kući na plaži u Severnoj Karolini - sa starom devojkom, softverskim stručnjakom En Vinblad (70). O tome je 1997. govorio u intervjuu za časopis "Tajm". Štaviše, pre nego što će zaprositi Melindu, Bil je tražio od En odobrenje, a ona je podigla palac uvis, rekavši da bi mu "dobro odgovarala jer je imala intelektualnu izdržljivost".

- Kada sam razmišljao da se oženim Melindom, nazvao sam En i zatražio njeno odobrenje - rekao je Bil Gejts, koji je u vreme intervjua u svojoj kancelariji, među retkim privatnim slikama, i dalje držao fotografiju sa Vinbladovom sa putovanja u Nemačku, ali i svoju sa Melindom i gomilom prijatelja sa putovanja u Indoneziju 1995.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!