HOĆE LI SE PUTIN I BAJDEN SASTATI U BEČU? Kurc razgovarao sa ruskim predsednikom - oglasio se Kremlj

Tanjug

01. 05. 2021. u 08:59

AUSTRIJSKI kancelar Sebastijan Kurc razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i tom prilikom ponudio Beč kao mesto za njegov mogući sastanak sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

ХОЋЕ ЛИ СЕ ПУТИН И БАЈДЕН САСТАТИ У БЕЧУ? Курц разговарао са руским председником - огласио се Кремљ

Foto: Piksabej

Tu vest objavio je Kremlj, a potvrđeno je potom i u kabinetu kancelara Kurca.

- Kancelar je ponudio Beč kao moguće mesto za rusko-američki samit, ako se bude dogovorilo njegovo održavanje - saopšteno je iz Kremlja.

Takođe je rečeno i da je Kurc pristao da, putem video-uključenja učestvuje na ovogodišnjem međunardonom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu u junu.

Inače pored Beča za održavanje rusko-američkog samita, koji je predložio Bajden, već su se ponudili i Helsink, Ženeva i Dablin.

Iz kabineta kancelara saopšteno je i da je razgovarano o intenziviranju ekonomske saradnje nakon pandemije.

Obim trgovinske razmene Austrije sa Rusijom pre pandemije 2019. je bio u visini od oko pet milijardi evra, a i u turizmu su ruski gosti, sa 1,2 miliona noćenja, bili veoma važni u punjenju budžeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom