UBICA POLICAJKI PRIŠAO SA LEĐA: Novi detalji napada u Rambujeu, iza ubijene službenice ostale dve ćerke

G. Čvorović

23. 04. 2021. u 20:53

UBIJENA službenica policijske stanice u Rambujeu bila je izašla na trenutak na ulicu da zameni tiket za parking na svom automobilu. Ubica je čekao na ulici i prišao joj s leđa na samom ulasku pri njenom povratku u stanicu, da bi joj u predelu vrata zadao smrtonosne udarce nožem.

УБИЦА ПОЛИЦАЈКИ ПРИШАО СА ЛЕЂА: Нови детаљи напада у Рамбујеу, иза убијене службенице остале две ћерке

Foto: Tanjug/AP

Do napada je došlo u 14,20 u rezidencijalnom kvartu inače mirnog gradića, šezdesetak kilometara jugozapadno od Pariza.

Napadač je iskoristio priliku da tom prilikom uđe u stanicu i uzvikne "Alahu akbar", pre nego što ga je policajac koji se tu zatekao pogodio pucnjima, čime je verovatno izbegnuta veća nesreća. Terorista je podlegao povredama.

Ubijena policijska službenica Stefani (49) je u istom komesarijatu radila poslednjih 28 godina. Kolege je opisuju kao prijatnu osobu, uvek spremnu da pomogne. Živela je u seocetu Sen Leže u Ivlinu s manje od hiljadu i po duša i bila aktivna u lokalnim udruženjima. Za njom su ostale dve kćerke, od 13 i 18 godina, s kojima je živela.

Počast stradaloj su odali i poruku podrške njenoj porodici poslali najviši zvaničnici, na čelu s predsednikom Makronom, koji se trenutno nalazi u Čadu na sahrani ubijenom predsedniku ove zemlje Idrisu Debiju.

- Još jedna žrtva islamističkog teririzma – poručio je predsednik francuskog senata Žerar Larše, odajući počast poginuloj službenici policije.

Komesarijat su tokom popodneva obišli i premijer Žan Kasteks i ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

Ubica se zove Džamel G. (37), iz Tunisa je, i u Francuskoj je ilegalno živeo od 2009. godine. Pravo na boravak dobio je tek pre manje od godinu dana. Do sada je bio nepoznat u policijskoj kartoteci. Živeo je u Rambujeu. Istraga je u toku, a policajci su u petak popodne pretresali njegov stan.

Ispred policijskih stanica u Francuskoj povećana je opreznost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!