KAPACITETE BOLNICA PRI KRAJU? Švedska vlada apeluje na pošrovanje mera, pandemija nije gotova

Tanjug

21. 04. 2021. u 19:40

ŠVEDSKA vlada upozorila je danas da protivpandemijske mere mogu biti pojačane ako ljudi budu ignorisali postojeća ograničenja jer jedinice za intenzivnu negu u nekim regionima dostižu pun kapacitet.

КАПАЦИТЕТЕ БОЛНИЦА ПРИ КРАЈУ? Шведска влада апелује на пошровање мера, пандемија није готова

Foto: Depositphotos

-Sad nije trenutak da se ponašamo kao da je pandemija već gotova. Stopa zaraze ne opada sama od sebe- rekla je ministarka za zdravstvo i socijalna pitanja Lena Halengren na konferenciji za novinare, prenosi Gardijan i dodaje da ona nije isključila uvođenje strožih ograničenja, ali ni precizirala koje mere mogu biti uvedene.

Popunjenost odeljenja za intenzivnu negu porasla je na najviši nivo od početka pandemije pre godinu dana, a u bolnicama šiom zemlje broj raspoloživih kreveta za najteže obolele je ispod 20 odsto.

Podaci Evropskog centra za kontrolu bolesti ove nedelje pokazali su da je Švedska među prvima po broju novih slučajeva po stanovniku u EU tokom poslednjih 14 dana, ali paradoksalno i među zemljama sa najnižom stopom smrtnih slučajeva.

Kako se navodi, švedska zdravstvena agencija to je pripisala vakcinaciji - 23,7 odsto odraslog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina