NETANIJAHU PREDLAŽE: Neka narod na referendumu odluči ko će biti premijer Izraela!

Tanjug

21. 04. 2021. u 00:27

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanijahu predložio je danas da se organizuje referendum za izbor sledećeg premijera Izraela.

НЕТАНИЈАХУ ПРЕДЛАЖЕ: Нека народ на референдуму одлучи ко ће бити премијер Израела!

Foto AP

Na izborima održanim 23. marta ove godine, četvrtim izborima za manje od dve godine, njegova stranka Likud osvojila je 30 od 120 mesta u Knesetu.

Netanijahu je dobio podršku ultra-ortodoksnih stranaka i saveza krajnje desnice, ali nije uspeo da osvoji većinu u parlamnetu, prenosi portal Index.hr.

Predsednik Izraela Ruven Rivlin dao mu je 6. aprila mandat da formira novu vladu, što Netanjahu još uvek nije uspeo da učini.

- Potreban nam je brzi referendum da probijemo politički zastoj. Neka birači odluče ko će biti sledeći premijer Izraela - izjavio je Netanijahu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!