HAOS U MJANMARU: Vojna hunta ukida internet i privodi novinare

Tanjug

03. 04. 2021. u 09:52

VLADAJUĆA vojna hunta u Mjanmaru ukinula je sve usluge bežičnog interneta do daljeg, što je pokušaj da se komunikacija i razmena poruka u zemlji stavi pod konrolu.

ХАОС У МЈАНМАРУ: Војна хунта укида интернет и приводи новинаре

Foto: Tanjug/AP Photo

Demonstranti koji svakodnevno protestuju protiv vojnog puča od 1. februara koriste internet kako bi organizovali svoja okupljanja, a u petak je većina građana Mjanmara ostala bez pristupa internetu nakon što su telekomunikacione kompanije dobile uputstva od Ministarstva saobraćaja i veza da zaustave bežične internet usluge, javlja Si En En.

Si En En navodi da izveštaji UN pokazuju da su uporedo sa zaustavljanjem protoka informacija snage bezbednosti u Mjanmaru privele desetine novinara, a takođe i građane koji su razgovarali sa medijima.

Organizacija Hjuman rajts voč (HRV) saopštila je u petak da je tokom vojne vladavine od 1. februara nestalo stotine ljudi, političara, izabranih zvaničnika, novinara, aktivista i demonstranata.

Udruženje za pomoć političkim zatvorenicima (AAPP) sa sedištem u Tajlandu navodi da je najmanje 543 ljudi ubijeno u nasilju nad demonstrantima protiv vojnog udara u Mjanmaru, prenosi Si En En.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri