PREMIJER Češke Adrej Babiš ocenio je da je Evropska unija (EU), ne uspevši da toj zemlji obezbedi dovoljne količine vakcina protiv korona virusa, indirektno naterala vladu u Pragu da počne pregovore s Rusijom o nabavci cepiva Sputnjik V, iako ga nije odobrila Evropska medicinska agencija (EMA).

Dule

03.04.2021. 09:24

EU se racunaju samo one prvobitne zemlje, a svi drugi koji su usli u EU kao program prosirenja su zemlje drugog reda ili kruga, dok u zemlje treceg kruga ulaze Bugarska, Rumunija i Hrvatska. Prvi je to shvatio u ovoj pandemiji Orban i pokrenuo nabavku vakcina od drugih. Neke zemlje umiru za clanstvom u NATO-u i odanost amerikancima bez granica, a neznaju da je sa amerikancima tesko biti prijatelj jer kod njih ta opcija ne postoji izuzev opcije «interes» posle te sutnu, pregaze i zgaze jer ne zele da za njih vise postojis. Opcija Brisela kao sto rekoh su samo zemlje prvoga kruga.

buki

03.04.2021. 13:38

Vučić je odavno shvatio da su sve privilegije EU usmerene strogo prema katolicima i onima koji su najglasniji u osudi svakog ruskog koraka. Ako nećeš da među prvima uvedeš sankcije Rusiji ni zbog čega, onda nisi zaslužio ništa od EU.