BAJDEN POZVAO PUTINA I SIJA? Potpuni preokret nakon prve konferencije za novine američkog predsednika

Novosti onlajn

26. 03. 2021. u 20:35

KAKO mediji javljaju, američki predsednik Džo Bajden pozvao je Vladimira Putina i Si Đinpinga na pregovore o globalnim klimatskim promenama, prenosi Sputnjik internešnal.

БАЈДЕН ПОЗВАО ПУТИНА И СИЈА? Потпуни преокрет након прве конференције за новине америчког председника

Foto AP

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da želi da osigura da Sjedinjene Države postignu stopostotnu ekonomiju čiste energije i dostignu neto nultu emisiju pre 2050. godine.

Bajden je već preduzeo nekoliko koraka u borbi protiv klimatskih promena ponovnim pridruživanjem Pariskom sporazumu i ukidanjem dozvole za izgradnju cevovoda Kejston XL.

Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden održao je svoju prvu konferenciju za novinare posle više od dva meseca nakon stupanja na funkciju.

Stanje ekonomije, pandemija COVID-19 i migrantska kriza na južnoj granici sa Meksikom bile su među glavnim temama o kojima je govorio američki predsednik.

Takođe, konferencija je upamćena po neverovatnim ispadima američkog predsednika. On je, naime, rekao da je u Senatu već 120 godina.

​- Mislim da bi trebalo da se vratimo na poziciju filibastera kada sam došao u američki Senat pre 120 godina - rekao je Bajden.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (3)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)