NEVEROVATNE PERFORMANSE SU-35: Koje je su prednosti ruskog lovca u odnosu na konkurente pa i na američki F-22 (VIDEO)

Novosti online

31. 03. 2021. u 15:48

POZNATI vojni časopis „Militari voč“ naveo je prednosti ruskog lovca generacije 4++ Su-35 u odnosu na mnoge druge lovce, uključujući američki avion pete generacije F-22 „Raptor“.

НЕВЕРОВАТНЕ ПЕРФОРМАНСЕ СУ-35: Које је су предности руског ловца у односу на конкуренте па и на амерички Ф-22 (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Prema pisanju časopisa, Su-35 danas ima malo konkurenata među lovcima zbog svojih manevarskih sposobnosti, dometa leta, borbenog opterećenja i sistema za radio-elektronsku borbu.

„Pored proširenih mogućnosti za borbu protiv vazdušnih meta, lovac Su-35 je u poređenju sa ostalim avionima linije Su-27 takođe dobio znatno pobošljane performanse za gađanje kopnenih i morskih meta. Sve to čini Su-35 prilično univerzalnim višenamenskim avionom, dok su u isto vreme F-22 ili originalni Su-27 specijalizovaniji“, smatraju eksperti časopisa.

„Militari voč“ piše da Su-35 može da nosi do šest hipersoničnih raketa Iks-31 klase „vazduh-zemlja“ koje mogu da se koriste za gađanje kako kopnenih, tako i meta na vodi, a postoje i u verziji za uništavanje radio-lokatorskih stanica protivnika.

Zaključak časopisa je da takvo oružje u kombinaciji sa mogućnostima avionske radio-elektronske opreme čini Su-35 efikasnim u borbi protiv sistema PVO protivnika, a sa pojavom raketa Iks-35 takođe su povećane njegove mogućnosti za uništavanje meta na moru.

Podsetimo, Su-35 je višenamenski lovac četvrte generacije, jedan je od osnovnih aviona ruske avijacije.

Kao glavne prednosti ruske letelice ističe se manevarsku sposobnost koja je bolja od tehnika izbegavanja gotovo svih postojećih lovaca četvrte generacije.

Lovac Su-35 je naoružan 30-milimetarskim topom GŠ-30-1 sa 150 granata i može da nosi do osam tona naoružanja na 12 spoljnih nosača, dok novi američki F-22 ima samo sedam nosača za postavljanje oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega