PADA MIT O AGRESIVNOJ RUSIJI!: Zaharova komentariše nameru Beča da kupi "Sputnjik Ve"

Novosti online

30. 03. 2021. u 15:05

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je nameru Beča da kupi milion doza ruske vakcine „Sputnjik Ve“. Pada u vodu godinama građen mit o agresivnoj Rusiji i neophodnosti njene izolacije.

ПАДА МИТ О АГРЕСИВНОЈ РУСИЈИ!: Захарова коментарише намеру Беча да купи Спутњик Ве

Foto: EPA

- Strašno je i pomisliti šta se sada dešava u centru birokratije EU. Ruši se mitologema koja je građena godina o agresivnoj Rusiji i neophodnosti njene izolacije. Saradnja zasnovana na uzajamnoj koristi i poštovanju – to je deviza ruske politike u praksi - napisala je ona na Fejsbuku.

Prestanite sa slušate briselske ideologe, njihova filozofija je izgubila aktuelnost, poručila je ona.

Ranije danas, austrijski kancelar Sebastijan Kurc je rekao da Beč namerava da od aprila kupi od Rusije milion doza ruske vakcine protiv novog virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

- Ne bi trebalo da imamo geopolitička predubeđenja po pitanju vakcina. Važno je samo da li je vakcina efikasna i bezbedna, a ne odakle dolazi. Od februara smo u dobrom dijalogu sa ruskom stranom, za šta sam ja veoma zahvalan. Ako Austrija dobije dodatnih milion doza vakcine, biće moguće da brže vraćanje u normalu i uspećemo da spasimo mnogo života i radnih mesta - istakao je Kurc.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)