KORONA DIVLJA U FRANCUSKOJ: U petak broj zaraženih prešao 41 hiljadu, preminulo blizu 900, raste broj ljudi na reanimaciji!

G. ČVOROVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - PARIZ

27. 03. 2021. u 00:46

DOK francuske vlasti istrajavaju u tome da ne pooštravaju mere protiv kovida, protivno stavu mnogobrojnih zdravstvenih radnika, pandemija korona virusa u zemlji sve više hvata zalet.

КОРОНА ДИВЉА У ФРАНЦУСКОЈ: У петак број заражених прешао 41 хиљаду, преминуло близу 900, расте број људи на реанимацији!

Foto: EPA

 

Vlasti se nadaju da će s postojećim policijskim časom od 19 do 6 sati, zatvorenim restoranima, kafićima, bioskopima, pozorištima, muzejima, galerijama i velikim tržnim centrima, i specifičnim karantinom u najugroženijem delu zemlje gde je kretanje populacije ograničeno na 10 kilometara, ali uz otvorene škole, uspeti do 15. aprila da obuzdaju treći talas pandemije i krenu ka mirnijim vodama, što bi, uz pojačanu kampanju vakcinisanja, omogućilo da se vidi svetlo na kraju tunela.

Za sada, međutim, korona se ne predaje. U petak je u zemlji bilo 41.869 novozaraženih, dok je broj preminulih povećan za čak 897! Od tog broja, u bolnicama su za jedan dan preminula 303 pacijenta, i čak 594 žitelja staračkih domova, od utorka do petka, i pored toga što je u ovim ustanovama vakcinisano čak 90 odsto starijih od 75 godina.

Broj pacijenata na reanimaciji porastao je za 57 na 4.766, a ukupan broj osoba na bolničkom lečenju za 206, na 27.242.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima