ZAHAROVA PROGOVORILA O BAJDENOVOJ KONFERENCIJI: Bila je to izrežirana predstava - primer neprirodne komunikacije sa novinarima

Novosti onlajn

26. 03. 2021. u 19:45

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je prvu konferenciju za novinare američkog predsednika DŽoa Bajdena nazvala izrežiranom predstavom i primerom neprirodne komunikacije sa novinarima.

ЗАХАРОВА ПРОГОВОРИЛА О БАЈДЕНОВОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: Била је то изрежирана представа - пример неприродне комуникације са новинарима

Foto: EPA

Zaharova je primetila, da se od konferencije svašta očekivalo, pre svega da će biti organizovana u mešovitom formatu sa novinarima koji će biti uključivani i on-lajn, da će biti posvećena borbi protiv kovida, da će imati moderatora ili da će biti prevođena na druge jezike.

- Očekivali smo nekakvu konferenciju, ali ne takvu, kakvu smo videli juče. Videli smo režiranu priču. Odnosno, ona se može nazvati izrežiranom ili predstavom. U svakom slučaju to je neprirodna komunikacija govornika sa novinarima - rekla je Zaharova u intervjuu radiju „Komsomoljska pravda“.

Prema njenim rečima, pitanja za konferenciju mogla su da budu pripremljena mnogo ranije, posebno sudeći po tome što ih je Bajden čitao.

- Reč je o predsedniku države, koji je nedavno završio predizbornu kampanju. On govori o tome kako se njegova predizborna obećanja uklapaju u formiranje rukovodstva zemlje, odabir kadrova i prve obrise narednih koraka. Ovde, na konferenciji za novinare, ne govorimo o izveštaju o preduzetim koracima, gde je potrebno oslanjati se na tekst - primetila je Zaharova.

Prema njenim rečima, svi su čekali da će na konferenciji 46. predsednika SAD-a biti demonstrirano obnavljanje odnosa Belog doma i novinara, koje je Demokratska partija SAD-a ranije smatrala uništenim.

Podsetimo, američki predsednik DŽo Bajden je 25. marta održao prvu konferenciju za novinare od inauguracije 20. januara.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)