AMERIČKI KONVOJI SVE ČEŠĆE NA UDARU: Za samo jedan dan pet napada proiranskih grupa u Iraku (VIDEO)

Novosti online

26. 03. 2021. u 11:50

DANA 25. marta pet konvoja koji su prevozili zalihe i opremu za koaliciju predvođenu SAD-om našli su se na udaru u različitim delovima Iraka.

АМЕРИЧКИ КОНВОЈИ СВЕ ЧЕШЋЕ НА УДАРУ: За само један дан пет напада проиранских група у Ираку (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Napadi su se dogodili u sledećim oblastima:

Prvi konvoj za snabdevanje napadnut je u blizini grada al-Divanija u južnoj provinciji al-Kadisija. Borci islamskog otpora u Iraku - "Ašab al-Kahf" je preuzeo odgovornost za napad.

Drugi konvoj za snabdevanje napadnut je u blizini grada al-Nasirija u južnoj provinciji Di Kar. Saraija Avlija al-Dam preuzela je odgovornost za napad.

Treći konvoj sa zalihama napadnut je u blizini okruga Jusufija u predgrađu glavnog grada Bagdada. Međunarodni otpor preuzeo je odgovornost za napad. Navodno su oštećena tri kamiona. Grupa je podelila video napada.

Četvrti konvoj snabdevanja napadnut je u blizini grada Hila u centralnoj provinciji Vavilon. Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad.

Peti konvoj za snabdevanje napadnut je u blizini al-Divanija. Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad.

Svih pet konvoja bilo je na meti improvizovanih eksplozivnih naprava, koje su postale oruđe za proiranske frakcije u Iraku, prenosi South Front.

Napadi na američke konvoje i baze u Iraku odgovor su na atentat na Abu Mahdija al-Muhandisa, zamenika komandanta iračkih Narodnih mobilizacionih jedinica i zapovednika iranskih snaga Kuds Kasim Solejmani.

Napadi 25. marta pokazuju posvećenost proiranskih grupa njihovom krajnjem cilju, a to je izbacivanje američkih trupa iz Iraka što je pre moguće.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024