DANAS NA SUDU UBICA KOJI JE USMRTIO SRBINA IZ KOLORADA: Usamljenik radio u porodičnom restoranu

D. D. S.

25. 03. 2021. u 12:08

ZA danas je predviđeno prvo pojavljivanje pred sudom optuženog za masakr u supermarketu u Koloradu, Ahmeda el Alivija Alise (21), koji je ubio Srbina Nevena Stanišića (23) i još devet ljudi u Boulderu. Dok još nisu poznati motivi krvavog pira ovog Amerikanca sirijskoj porekla njegova porodica ga opisuje kao "usamljenika" koji je živeo u podrumu porodične kuće, nikada nije imao devojku. Radio je u porodičnom restoranu.

ДАНАС НА СУДУ УБИЦА КОЈИ ЈЕ УСМРТИО СРБИНА ИЗ КОЛОРАДА: Усамљеник радио у породичном ресторану

Foto: SPC/Tviter

Alisin zet, Usame Almusa (30), svedočio je za "San" da je brat njegove supruge živeo u podrumu kuće porodice u Arvadi, udaljenom tridesetak kilometara od mesta gde je sproveo masakr, i da nikada nije imao mnogo prijatelja.

- Svaki put kad bih posetio porodicu svoje supruge, uvek bi sedeo dalje od svih ostalih, ne govoreći nikome ništa...Bio je usamljenik, sedeo je sa strane, a ne s nama. Radi sa porodicom, braćom, u njihovom restoranu. Nikada nije bilo devojke i nije bilo mnogo prijatelja - rekao je Almusa, oženjen Alisinom sestrom Ajcihom.

Alisa je živeo u kući koja ima sedam spavaćih soba i šest kupatila. Radio je u porodičnom restoranu "Sultan gril" koji je zatvoreno od pucnjave. Državne i savezne vlasti SAD pretresle su kuću u utorak rano ujutro, odmah posle masakra. Policija je saopštila da je Alisa tražo majku kada je uhapšen.

- Ima reputaciju glupog, a ne pametnog. Nije bio kao pravi musliman. Ne znam kakav je bio musliman. Nije išao u džamiju u koju idem - rekao je Almusa za zeta.

Almusa, koji sa suprugom živi u Denveru, rekao je da su ih u ponedeljak pozvali iz porodice posle pucnjave u supermarketu "King super".

- Ne znam šta se dogodilo sa tim momkom da ga natera na ovo. Samo ne znamo zbog čega je tako poludeo. Voleo bih da smo znali - rekao je Alumsa.

Prema navodima policije, Alisa je u supermarket Boulder stigao oko 14.40 u ponedeljak naoružan poluautomatskom puškom i otvorio vatru nasumice, ispred i unutar prodavnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima