STEJT DEPARTMENT O “SEVERNOM TOKU 2”: To je loš posao

Tanjug

18. 03. 2021. u 20:02

DRŽAVNI sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je danas da je Severni tok 2 “loš posao” i ruski projekat namenjen podeli Evrope, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ О “СЕВЕРНОМ ТОКУ 2”: То је лош посао

Foto RIA

“Kao što je predsednik rekao, Severni tok 2 je loš posao - za Nemačku, za Ukrajinu i za naše saveznike i partnere u centralnoj i istočnoj Evropi”, poručio je Blinken.

On je naglasio da odeljenje prati napore na kompletiranju gasovoda Severni tok 2 i procenjuje informacije u vezi sa entitetima za koje se čini da su u to uključeni.

U saopštenju se takođe navodi da je više američkih administracija jasno stavilo do znanja da je taj gasovod “ruski geopolitički projekat namenjen podeli Evrope i slabljenju evropske energetske bezbednosti”.

Blinken je ukazao na to da Zakon o sankcijama koji je Kongres usvojio 2019. i dopunio 2020. godine ima značajnu podršku dvostranačke kongresne većine, kao i da je Bajdenova administracija posvećena poštovanju tog zakona.

“Odeljenje ponavlja upozorenje da bilo koji entitet uključen u gasovod Severni tok 2 rizikuje američke sankcije i da treba odmah da napustiti rad na gasovodu”, poručuje Stejt department.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)