MIGRANTI NISU DOBRODOŠLI U AMERIKU: Bajden poziva izbeglice da pređu južnu granicu SAD

D. D. S.

17. 03. 2021. u 22:44

SUOČEN sa najvećom najezdom migracija na SAD u poslednjih 20 godina novi američki predsednik Džozef Bajden poziva migrante iz, krizom virusa korona i nemaštinom pogođenih, zemalja Južne Amerike da ostanu kod kuće i ne pokušavaju da pređu južnu među njegove zemlje. Ali, na migrantskim putevima i granici vri. Među njima ima mnogo maloletnika od kojih neki nisu stariji od šest godina. Oni su tu, bez pratnje odraslih, prepušteni sami sebi.

МИГРАНТИ НИСУ ДОБРОДОШЛИ У АМЕРИКУ: Бајден позива избеглице да пређу јужну границу САД

Foto: Depositphotos/Ilustracija

Dok je novi sekretar za domovinsku bezbednost latinoameričkog porekla Alehandro Majorkas upozoravao da se situacija na granici pogoršava, Bajden je rekao da nema nameru da u skorije vreme poseti među.

- Mogu jasno i glasno da kažem - ne dolazite ovamo!... Ideja je da je Džo Bajden rekao: "Dođite!", jer su čuli da sam dobar čovek. A evo kako stvari stoje - oni nisu dobrodošli - saopštio je Bajden američkim medijima.
Upozorio je da sve odrasle osobe sa granice vraćaju kućama. Što se ostavljene dece tiče, rekao je da savezne agencije obezbeđuju "sigurne objekte" za mlade migrante, kako bi ih što pre sklonili od granične policije. No, kritičari su u skorašnjem izveštaju naveli da u pritvorskim jedinicama na granici ima mnogo maloletnika koji tu ostaju i duže od trodnevnog zakonski propisanog maksimuma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar