PROPAO POKUŠAJ AMERIKE: Bajdenov plan za Severnu Koreju pao u vodu, DŽen Psaki potvrdila loše vesti

Novosti online

15. 03. 2021. u 18:59

BELA KUĆA potvrđuje izveštaje o neuspelim pokušajima Bajdenove administracije da kontaktira Pjongjang. Bajdenova administracija kontaktirala je Severnu Koreju, ali do danas nije stigao odgovor, izjavila je u ponedeljak sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki.

ПРОПАО ПОКУШАЈ АМЕРИКЕ: Бајденов план за Северну Кореју пао у воду, Џен Псаки потврдила лоше вести

Foto Tanjug

- Mogu da potvrdim da smo se obratili. Do danas nismo dobili nikakav odgovor - rekla je Psaki tokom brifinga za novinare na pitanje da potvrdi izveštaje da su Sjedinjene Države kontaktirale Severnu Koreju.

Psaki je dodala da je diplomatija i dalje prvi prioritet Bajdenove administracije u vezi sa Severnom Korejom.

U nedelju je CNN izvestio, pozivajući se na visokog zvaničnika američke administracije, da Severna Koreja nije odgovarala na pokušaje Vašingtona putem više kanala od sredine februara.

SAD takođe odnedavno preispituju svoju politiku prema severnokorejskoj politici s obzirom na ono što smatraju "sve većom pretnjom" koju predstavlja Pjongjang.

Proces će biti završen "narednih nedelja", rekao je u subotu Sung Kim, vršilac dužnosti pomoćnika državnog sekretara za azijske i pacifičke poslove Stejt departmenta, piše Sputnik Int.

Bivši američki predsednik Donald Tramp održao je tri samita sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, međutim, dve strane nikada nisu postigle proboj ka denuklearizaciji zbog zastoja u ublažavanju sankcija.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna