BAJDENOVA ADMINISTRACIJA OPTUŽILA MOSKVU: "Ruski obaveštajci podrivaju američke vakcine i šire lažne publikacije"

Tanjug

09. 03. 2021. u 08:42

БАЈДЕНОВА АДМИНИСТРАЦИЈА ОПТУЖИЛА МОСКВУ: Руски обавештајци подривају америчке вакцине и шире лажне публикације

Foto: EPA

PORTPAROLKA Bele kuće DŽen Psaki izjavila je da administracija predsednika DŽozefa Bajdena nadgleda napore ruskih obaveštajnih službi "usmerene na podrivanje vakcina protiv korona virusa kompanija Moderna i Fajzer".

- Svesni smo toga, nadgledamo ga i preduzimamo korake za rešavanje - rekla je Psaki novinarima u ponedeljak.

Kako prenosi Rojters, ona je istakla da će se SAD boriti svim sredstvima protiv dezinformacija.

- Svakako smo upoznati sa pristupom i taktikama ruskih nastojanja u dezinformisanju - rekla je Psaki i dodala da će administracija predsednika Bajdena ponoviti "u svakoj prilici" da su vakcine bezbedne.

SAD su identifikovale tri onlajn publikacije u režiji ruskih obaveštajnih službi za koje tvrde da teže podrivanju vakcina protiv kovida19 koje proizvode Fajzer i Moderna, izjavila je Pasaki u nedelju.

One "šire mnoge vrste dezinformacija, uključujući i one o vakcinama Fajzera i Moderne, kao i o međunarodnim organizacijama, vojnim sukobima, protestima i bilo kom pitanju podele koje mogu iskoristiti", rekla je Psaki.

Portparol Kremlja demantovao je američku tvrdnju da je Rusija širila lažne informacije o vakcinama, dodaje Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buki

17.03.2021. 18:55

Od Rusa nisam ni reč pročitala o američkim vakcinama, ali ako Bajden na svakom mestu ponavlja da su bezbedne, to mi je siguran znak da ih nikako ne treba primati. Sa takvim kredibilitetom koji ima Bajden, najbolje bi bilo da ćuti, ako želi da se vakcine koriste.