POKRENUTA OPERACIJA "USAMLJENA ZVEZDA" Teksas ne računa na Bajdena i uzima stvar u svoje ruke, angažovana i nacionalna garda

Novosti online

08. 03. 2021. u 10:45

GUVERNER Teksasa Greg Abot preuzeo je obezbeđivanje državne granice u svoje ruke, šaljući trupe Nacionalne garde i državnu policiju u borbu protiv krijumčarenja droge i ljudi, dok politika Bajdenove administracije podstiče nagli porast ilegalne imigracije.

ПОКРЕНУТА ОПЕРАЦИЈА УСАМЉЕНА ЗВЕЗДА Тексас не рачуна на Бајдена и узима ствар у своје руке, ангажована и национална гарда

Foto: EPA

Operacija „Usamljena zvezda“ podrazumeva upućivanje kopnenih, vazdušnih, morskih i taktičkih sredstava obezbeđenja u visoko ugrožena područja državne granice sa Meksikom kako bi karteli i drugi krijumčari bili sprečeni da u Teksas unesu drogu i prebace ilegalne migrante.

Abot je strategiju objavio kasno u subotu, dan nakon što je bivši predsednik Donald Tramp kritikovao predsednika Džoa Bajdena zbog stvaranja „spiralnog cunamija“ na granici koji se iz minuta u minut pogoršava.

- Kriza na našoj južnoj granici nastavlja da eskalira zbog politike Bajdenove administracije koja odbija da obezbedi granicu i poziva na ilegalnu imigraciju - rekao je Abot.

- Teksas podržava legalnu imigraciju, ali neće biti saučesnik u politici otvorenih granica koja uzrokuje, a ne sprečava, humanitarnu krizu u našoj državi i ugrožava živote Teksašana. Uputićemo resurse i snage zakona potrebne za suočavanje sa krizom - dodao je.

Više od 100 ilegalnih migranata koje je administracija Bajdena pustila u Teksas od kraja januara pozitivno je na kovid 19, rekao je u četvrtak portparol pograničnog grada Braunsvil medijima. Onima koji su pozitivni na testu na virus korona savetuje se karantin, ali grad nema ovlašćenje da spreči te ljude da putuju gde žele u SAD, prenosi RT.

Foto: EPA

Nagli porast ilegalnih prelazaka granice posebno je izražnjn među maloletnicima. Aksios je u četvrtak izvestio da je granična patrola u poslednjoj nedelji februara u proseku dnevno po 321 dete bez pratnje prosleđeno Ministarstvi zdravlja i socijalne zaštite. Početkom januara, pre Bajdenovog stupanja na dužnost predsednika SAD, taj broj je bio 47.

Uprkos krizama sa snabdevanjem struje i vode, izazvanih zimskim olujama u Teksasu, Abot je pronašao vremena da se sukobi sa Bajdenom. On je prošlog utorka objavio da ukida obavezno nošenje zaštitnih maski i druga ograničenja uvedena u borbi sa pandemijom virusa korona u Teksasu, navodeći Bajdena da izjavi: „Poslednje što nam treba je neandertalsko razmišljanje“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu