UKRAJINA MOLI AMERIKU: "Moramo da sarađujemo, uvedite Rusiji novi paket sankcija!"

Novosti onlajn

05. 03. 2021. u 20:04

UKRAJINSKE vlasti obratili su se administraciji američkog predsednika Džoa Bajdena sa molbom da uvede Rusiji „novi sveobuhvatni paket sankcija“.

УКРАЈИНА МОЛИ АМЕРИКУ: Морамо да сарађујемо, уведите Русији нови пакет санкција!

Foto: Depositphotos

Prema rečima zamenika šefa administracije ukrajinskog predsednika Julije Sviridenko, nove sankcije bi trebalo da uključuje i čitav niz mera protiv gasovoda „Severni tok 2“ budući da je obustava izgradnje tog projekta od ključne važnosti za Kijev.

- SAD, EU i Ukrajina moraju da koordinišu svoj stav. Mi moramo zajednički da radimo kako bismo odbranili demokratiju, slobodu, kako bismo se zajednički zalagali protiv autoritarnih režima - rekla je ona.

Sviridenko je ocenila da je Kijev zainteresovan da se Vašington priključi pregovorima o Donbasu.

Pored toga, kako je rekla, Ukrajina namerava da proširi obim saradnje sa Amerikom u vojnom planu sa ciljem odbrane od sajber pretnji, informacionih napada i propagande.

Ruski mediji podsećaju da su se i Ukrajina i Amerika u više navrata zalagali protiv realizacije projekta „Severni tok 2“, dok je Vašington tim povodom u više navrata uvodio sankcije protiv kompanija koje su učestvovale u izgradnji tog gasovoda.

Rusija je, međutim, takođe u više navrata saopštavala da je gasovod „Severni tok 2“ komercijalni projekat. Tog stava je i zvanični Berlin budući da taj gasovod podrazumeva isporuku ruskog gasa od Rusije do Nemačke.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri