PO RUSKU VAKCINU U KOMŠILUK: Italijani pokušavaju da dobiju "Sputnjik V" u San Marinu

Tanjug

02. 03. 2021. u 14:18

ITALIJANI traže da prime "Sputnjik V" u San Marinu, pošto je ta malena država prošle nedelje počela da koristi ovu rusku vakcinu.

ПО РУСКУ ВАКЦИНУ У КОМШИЛУК: Италијани покушавају да добију Спутњик В у Сан Марину

Foto: Tanjug

San Marino, država na istočnom obodu Apenina koja je u potpunosti okružena teritorijom Italije, potpisala je sporazum sa Rusijom nakon što joj nisu stigle vakcine koje je očekivala da dobije od Italije preko programa za nabavku Evropske unije.

San Marino je u petak dobio prvu seriju od 7.500 doza "Sputnjika V" i započeo kampanju vakcinisanja svojih 35.000 stanovnika.

Vlasti su jasno stavile do znanja da "Sputnjik V" nije dostupan građanima Italije, osim ključnim radnicima koji pređu granicu, ali to nije sprečilo mnoge ljude da pokušaju da dobiju ovu vakcinu, prenosi Gardijan.

San Marino danima prima veliki broj poziva Italijana, koji žive u susednoj regiji Emilija-Romanja, kao i stanovnika kantona Tičina u Švajcarskoj, koji govore italijanski, a svi traže da dobiju rusku vakcinu, navodi list Il Mesađero.

U međuvremenu, lider krajnje desničarske Lige Mateo Salvini i bivši premijer Italije Silvio Berluskoni, koji je na čelu partije "Napred Italijo" (Forza Italia), zatražili su da "Sputnjik V" bude odobren u Italiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)