STRADALO JOŠ DVOJE: Policija ubila dva demonstranta u Mjanmaru, više ranjenih

Tanjug

28. 02. 2021. u 07:51

POLICIJA u Mjanmaru otvorila je danas vatru na demonstrante i ubila dvoje, a ranila više ljudi koji su protestvovali protiv puča koji izvršila vojna hunta i hapšenja legalno izabrane premijerke Aung San Su Ći.

СТРАДАЛО ЈОШ ДВОЈЕ: Полиција убила два демонстранта у Мјанмару, више рањених

Foto: EPA

Policija je otvorila vatru na demonstrante u gradu Daveju, ubila jednog demonstranta i ranila nekolicinu drugih, izjavio je za Rojters političar Kjav Min Htike, a ovu informaciju potvrdili su i lokalni mediji.

Policajci su pucali na demonstrante i u Jangonu gde je jedan čovek primljen u bolnicu sa teškom povredom grudnog koša, a nešto kasnije je preminuo, što su preneli lokalni mediji.

Kao i prethodnih dana, policija je i danas koristila vodene topove, suzavac i pucala iz vatrenog oružja, iako je lider hunte general Min Aung Hlaing izjavio da snage reda primenjuju "minimalnu silu" protiv demonstranata.

U Mjanmaru vlada haos već mesec dana, od kako je vojska izvršila državni udar i pritvorila izabranu predsednicu vlade Aung San Su Ći i brojne druge političare, njene stranačke kolege, zbog navodne izborne prevare u novembru.

Neke zapadne zemlje uvele su vojnoj hunti ograničene sankcije i osudile puč koji je izvela vojna hunta.

Po svemu sudeći hunta je odlučna da primenom sile zadrži vlast i odupre se masovnim protestima, kao i građanskoj neposlušnosti koja se odražava i na rad državnih službi, lokalne administracije, medija, zdravstvenog i obrazovnog sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)