ZABRINJAVAJUĆI PODACI IZ SEVERNE MAKEDONIJE: Širi se britanski soj korone, razmatra se uvođenje dodatnih restriktivnih mera

Tanjug

26. 02. 2021. u 18:02

ANALIZE pokazuju da je sedamdeset odsto od dnevnog broja novoobolelih u Severnoj Makedoniji zaraženo britanskim sojem korona virusa.

ЗАБРИЊАВАЈУЋИ ПОДАЦИ ИЗ СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ: Шири се британски сој короне, разматра се увођење додатних рестриктивних мера

Foto: EPA

Tokom vikenda ćemo razmatrati situaciju u određenim gradovima kao što su Kavadarci, Prilep i Ohrid i na osnovu dobijenih podataka odredićemo da li je potrebno uvođenje dodatnih restriktivnih mera, rekao je danas ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče, prenosi agencija MIA.

Broj novih slučajeva raste veoma polako, dodao je Filipče i podvukao da se još ne može reći sa sigurnošću da li je ovo trend koji će prevladati ili je to mali, trenutni talas.

- Svakodnevno svedočimo okupljanjima na javnim mestma, restoranima, kafićima. Mnogi naši sugrađani će zbog lepog vremena skinuti maske i neće poštovati fizičku distancu. Čekamo da istraživanja iz regiona budu završena kako bismo utvrdili da li da uvodimo dodatne mere u nekim delovima zemlje ili na celoj teritoriji - rekao je Filipče i dodao da je zdravstveni sistem postizao svoje ciljeve tokom pandemije jer nijedan pacijent nije ostao bez medicinske nege, što znači da je bilo dovoljno kreveta za sve pacijente koji su morali da budu smešteni u bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)