NOVI SOJ KORONE SE ŠIRI PO BIH: Potvrđena još četiri nova slučaja

Tanjug

17. 02. 2021. u 17:57

U BIH su potvrđena još četiri slučaja novog soja britanskog virusa, a virusolog Teufik Goletić, da su od toga tri državljana BiH - dva sa područja Zenice i jedan sa područja Sarajeva.

НОВИ СОЈ КОРОНЕ СЕ ШИРИ ПО БИХ: Потврђена још четири нова случаја

Foto: EPA

Goletić je tv rekao da to govori da se britanski soj virusa širi i da se mora voditi računa o poštovanju epidemioloških mera.

- Bojim se da nismo u prilici da se previše opuštamo, pogotovo što osim tog britanskog soja mi smo utvrdili i prilikom prošlog sekvencioniranja, a i sada da imamo još jednu vrlo interesantnu liniju B1258, koja se bitno uspešnije prenosi unutar populacije ljudi nego dosadašnji SARS-Cov-2 virus - rekao je.

Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija u BiH se sa pojavom ovog soja komplikuje i očigledno je, ističe, da na terenu cirkulišsu različite genetske linije i varijante.

Upitan da li to znači potvrdu da se britanski soj širi među populacijom u BiH, Goletić kaže:

- To upravo znači to. Nažalost, on se očigledno širi. Mi imamo i nekih prvih pokazatelja da neki od PCR testova, njihova senzitivnost, može doći u pitanje. U tom kontekstu, verovatno će Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH dati zasigurno preporuku koji testovi bi bili najadekvatniji za pokrivanje svega što nam trenutno cirkulira u humanoj populaciji u BiH - rekao je Goletić, koji je stava da epidemiološke mere ne treba popuštati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!