"PROLIĆE SE KRV!" Žirinovski pre tri godine predvideo revoluciju u Jermeniji (VIDEO)

Novosti online

25. 02. 2021. u 19:50

LIDER LDPR Vladimir Žirinovski predvideo je unutrašnji sukob u Jermeniji pre tri godine.

ПРОЛИЋЕ СЕ КРВ! Жириновски пре три године предвидео револуцију у Јерменији (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Pogledajte Jermeniju. Pašinjan će doći na vlast i njegov tim, za godinu ili dve doći će do puča, doći će ekstremisti, radikali, proliće se krv. A u Jermeniji se neće desiti ništa dobro - rekao je tada ruski političar.

Jermeniju potresa nova politička kriza koja je izbila posle neopreznih reči premijera zemlje Nikola Pašinjana o ruskim raketama „Iskander“.

Kriza se pogoršala nakon što je Generalštab Oružanih snaga zemlje 25. februara zahtevao ostavku jermenskog premijera, rekavši da političko rukovodstvo vodi državu u opasnom pravcu. Sa svoje strane, premijer je optužio vojsku da pokušava da izvede državni udar. 

Popodne su u Jerevanu održani skupovi opozicije, kao i pristalica Pašinjana.

Podsetimo, Pašinjan je u intervjuu za „1in.am“ govorio o eskalaciji sukoba u Nagorno-Karabahu u jesen prošle godine i tom prilikom, komentarišući izjavu bivšeg jermenskog predsednika Serža Sargsjana da su jermenske snage mogle na samom početku borbenih dejstava da upotrebe rakete „Iskander“, izneo tvrdnju da je uspešno dejstvovalo svega 10 odsto tih raketa. Zamenik načelnika Generalštaba Tiran Hačatrjan ismejao je ovu njegovu izjavu, dodajući da je to neozbiljno. Nakon toga je šef vlade Hačatrjana razrešio dužnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!