BAJDENOVA SAVETNICA ZGROZILA AMERIKU: "Korona je najbolja stvar koja je mogla da se desi njegovoj kampanji!"

Novosti online

25. 02. 2021. u 17:01

БАЈДЕНОВА САВЕТНИЦА ЗГРОЗИЛА АМЕРИКУ: Корона је најбоља ствар која је могла да се деси његовој кампањи!

Foto: EPA

PANDEMIJA virusa korona je bila najbolja stvar koja je mogla da se desi predsedničkoj kampanji DŽoa Bajdena, smatra jedna od njegovih najbližih savetnika Anita Dan.

Nova knjiga, u koju je Gardijan imao uvid, otkriva da je Anita Dan to prokomentarisala u privatnom razgovoru sa saradnikom u vreme kada su se Sjedinjene Američke Države borile sa porastom broja mrtvih, padom ekonomije i zdravstvenim sistemom blizu kraha.

Detalji se nalaze u knjizi „Srećan: Kako je DŽo Bajden jedva pobedio na predsedničkim izborima“ DŽonatana Alana i Ejmi Parnes. To je prva opširna knjiga o izborima 2020. godine, a trebalo bi da bude objavljena 2. marta.

U knjizi se navodi da je Dan rekla: „Kovid je najbolja stvar koja mu se ikada dogodila“, a autori su sugerisali da su svi zvaničnici kampanje u to verovali, ali nikada to ne bi rekli u javnosti. 

Ovakvo razmišljanje poklapa se sa onim što su mnogi politički analitičari rekli u to vreme - da je razuzdana pandemija potkopala solidna ekonomska dostignuća tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa i njegovu poziciju u anketama javnog mnjenja.

Međutim, Bajdenovi kritičari bi mogli da kažu da je njegova kampanja koristila patnju javnosti u oportunističkoj borbi za moć.

Anita Dan je bila angažovana u Beloj kući za vreme administracije Baraka Obame 2009. godine pre nego što se vratila u privatni sektor. 2020. godine ponovo je preuzela ulogu direktora komunikacija Bajdenovog izbornog tima, a potom je imenovana za kopredsednicu tranzicionog tima Bajden-Haris.

Prošlog meseca pridružila se Beloj kući kao viši savetnik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Srbijo Zuta kuco

25.02.2021. 18:51

Demonkrate su iskoristile koronu da Trampa prikazu nesposobnim. Tramp je jos jula prosle godine najavio pomoc svim gradjanima od 1200 dolara. U Kongresu su tvrdili da je Tramp trazio da to bude 600 dolara i da Demonkrate misle da je to premalo pa se oko toga spore i demonkratska vecina zbog toga ne izglasava. Onda je nastupilo natezanje da li ce biti 600, 1200 ili 2000 svakom gradjaninu i to sve do kraja Trampovog mandata. Isplata je pocela tek nakon sto je Bajden preuzeo vlast. Manipulacijama oko visine pomoci su uspeli da ubede narod da Tramp nije dozvoli da se pomoc posalje ranije.