SAV HAOS STAJE U JEDNU LIMENKU: Britanski matematičar izračunao zapreminu svih čestica virusa koje su trenutno prisutne u svetu (VIDEO)

Novosti online

10. 02. 2021. u 20:23

KIT Jejts, britanski matematičar sa Univerziteta Bat, izneo je nesvakidašnju tvrdnju da bi se sve čestice virusa korona koje su trenutno prisutne u svetu mogle da stanu u limenku gaziranog soka.

САВ ХАОС СТАЈЕ У ЈЕДНУ ЛИМЕНКУ: Британски математичар израчунао запремину свих честица вируса које су тренутно присутне у свету (ВИДЕО)

Foto: Piksabej

Kombinujući podatke o stopi infekcije na globalnom nivou, brojeve slučajeva zaraze i procene virusnog opterećenja, Jejts je sračunao da u svakom trenutku postoji oko dve milijarde milijardi virusnih čestica SARS-KoV-2. 

Jejtsovi proračuni pretpostavljali su prečnik od 100 nanometara, odnosno 100 milijarditih delova metra za čestice virusa korona. Iz ovog ukupnog broja, izveo je sferni volumen, uključujući zloglasni šiljasti protein, prenosi RT.

Uzimajući u obzir sve fizičke karakteristike strukture virusa i omogućavajući razmak između cestica virusa, ukupna zapremina je i dalje bila manja od zapremine gaziranog pića u limenci od 330 mililitara.

- Zapanjujuće je pomisliti da uzrok svih nevolja, teškoća i izgubljenih života tokom prošle godine može da stane u nekoliko gutljaja- rekao je Jejts.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna