I DŽORDŽIJA POKREĆE ISTRAGU PROTIV TRAMPA: U igru uključen i telefonski poziv državnom sekretaru Bredu Rafenspergeru

Tanjug

10. 02. 2021. u 17:08

TUŽIOCI u okrugu Fulton pokrenuli su istragu zbog pokušaja bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da poništi izborne rezultate u DŽordžiji, uključujući i telefonski poziv državnom sekretaru Bredu Rafenspergeru u kojem ga je pritiskao da "pronađe" dovoljno glasova kako bi mu pomogao da preokrene gubitak.

И ЏОРЏИЈА ПОКРЕЋЕ ИСТРАГУ ПРОТИВ ТРАМПА: У игру укључен и телефонски позив државном секретару Бреду Рафенспергеру

Foto: Printskrin

Fani Vilis, nedavno izabrana tužiteljka u okrugu Fulton iz Demokratske stranke poslala pismo brojnim zvaničnicima, uključujući i Rafenspergeru, tražeći od njih da sačuvaju dokumente u vezi sa telefonskim pozivom Trampa, izjavio je državni zvaničnik upoznat sa sadržajem pisma, preneo je NJujork tajms.

Istraga u DŽordžiji je druga sa kojom je suočem Tramp nakon istrage pokrenute u NJujorku.

Malo je verovatno da će potencijalni porotnici u DŽordžiji biti blagonakloni prema bivšem predsedniku, jer okrug Fulton obuhvata veći deo Atlante, koja je izrazito podržala predsednika DŽoa Bajdena.

Rafensperger, najviši republikanski izborni zvaničnik DŽordžije, izjavio je početkom januara da je pod pritiskom Bele kuće i u suprotnosti sa sopstvenim opredeljenjem prihvatio telefonski poziv Donalda Trampa, u kojem je predsednik tražio poništavanje svog izbornog poraza u toj američkoj saveznoj državi, preneo je "ABC njuz".

Tramp je od Rafenspergera tražio da izborni zvaničnici "pronađu" dovoljno glasova kako bi poništili Bajdenovu pobedu u toj državi.

To je jedan od najmanje tri telefonska poziva, koja su obavljena tokom mesec dana od početka decembra do početka januara, a u kojem je Tramp tražio pomoć od visokih zvaničnika DŽordžije u pokušaju da preokrene izbore i da bi svaki put bio odbijen.

Tramp je izgubio od Bajdena u DŽordžiji sa 11.779 glasova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mama

11.02.2021. 22:03

Zasto mi je sve ovo poznato!Sve su to radili kod nas i svuda u Svetu a sad su to uradili i u svojoj kuci! Da li je to demokratija? To je anarhija i hegemonija.Pitam se kad ce taj narod ukljuciti mozak i otvoriti oci?!