BRITANIJA SE OPET MEŠA U INTERNE POSLOVE DRUGIH DRŽAVA: Rusija odmah da oslobodi Navaljnog i uhapšene

Tanjug

02. 02. 2021. u 19:28

BRITANIJA je zatražila da Rusija odmah pusti na slobodu opozicionara Alekseja Navaljnog koji je danas osuđen na tri i po godine zatvora, nakon što je sud presudio da je prekršio uslove uslovne slobode.

БРИТАНИЈА СЕ ОПЕТ МЕША У ИНТЕРНЕ ПОСЛОВЕ ДРУГИХ ДРЖАВА: Русија одмах да ослободи Наваљног и ухапшене

Foto: Printskrin

- Velika Britanija poziva na hitno i bezuslovno puštanje Alekseja Navaljnog i svih mirnih demonstranata i novinara uhapšenih tokom poslednje dve nedelje- rekao je ministar spoljnih poslova Dominik Rab, prenosi Rojteres.

- Današnja perverzna presuda usmerena na žrtvu trovanja, a ne na odgovorne, pokazuje da Rusija ne ispunjava najosnovnije obaveze koje se očekuju od bilo kog odgovornog člana međunarodne zajednice- rekao je ministar spoljnih poslova Dominik Rab.

Navaljni je uhapšen na ruskoj granici 17. januara nakon povratka iz Nemačke, gde se oporavljao od navodnog trovanja nervnim vojnim agensom.

Prema tvrdnjama ruskih organa vlasti, Navaljni i njegov brat su finansijski oštetili kompaniju Iv Roše, zbog čega su dobili uslovne kazne zatvora od tri i po godine, za koju je Federalno kazneno-popravna služba tražila da bude preinačena u kaznu zatvora, nakon povratka Navaljnog u zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)